h

Nieuws van de afdeling

2 december 2018

Ledenvergadering ivm Conceptprogramma Europeese verkiezingen

Foto: SP

Op 23 mei 2019 mogen we in Nederland stemmen voor onze vertegenwoordigers in het nieuwe Europees Parlement. Lang niet iedereen doet dat. Het vertrouwen in de EU neemt af. Veel mensen blijven daarom thuis en berusten erin dat Brussel tegenwoordig over zowat alles de baas speelt in Nederland. Maar dan blijft alles zoals het is. Die stemmen gaan verloren en niemand zal ze horen. Thuisblijven helpt dus niet. Je stem kan namelijk ook een breekijzer worden.

Lees verder
25 november 2018

Scholing Marxistische economie voor SP leden

Foto: SP
In samenwerking met het landelijke scholingsteam van de SP hebben we een avond georganiseerd over de marxistische economie.
Om te begrijpen wat er mis is met de huidige economie van winstdenken en marktwerking moeten we begrijpen waarom deze economie zo werkt.
Waarom maken bedrijven winst? En wanneer wordt winst diefstal van de werknemers die de arbeid verrichten?
Dit begrip is belangrijk omdat het huidige economische model geen natuurwet is. Het is een keuze die in de 19e eeuw ten tijde van de industrialisatie gemaakt is.
Een keuze die dus te veranderen is. 
Lees verder
7 november 2018

Algemene Beschouwingen 2018 : De makkelijke weg is niet altijd de beste…

We kijken terug op ruim een half jaar van de nieuwe raad en het nieuwe college. Tijdens de wethoudersverkiezingen stelden we vast dat deze coalitie voor de makkelijke weg kiest: bestaand – liberaal - beleid voortzetten. Die makkelijke weg is wat ons betreft diverse malen gebleken:  

Lees verder
30 oktober 2018

Regenton voor sociale huurwoningen

Foto: SP
Onlangs is gemeente Uden gestart met een kleine actie rond de aanschaf van een regenton. Een goed initiatief om een kleine wateropslag te realiseren in tuinen van woningen. Het bespaart drinkwater en ontlast riolen. Tot onze verbazing hoorden wij echter van enkele bewoners van Sieberg dat Area deze actie niet ondersteunt.
Wanneer zij vroegen om toestemming om regentonnen te plaatsen kregen zij als reactie:
“Helaas we geven geen toestemming om de bestaande HWA installatie aan te passen, als u desondanks toch een ton aanbrengt en aansluit bent u zelf verantwoordelijk voor het herstel van de installatie bij het verlaten van de woning.”
Lees verder
30 oktober 2018

John-pierre van Deursen stopt als raadslid

Foto: SP
Raadslid John-pierre van Deursen heeft aangegeven na 8 jaar te stoppen met zijn werkzaamheden als raadslid. Ondanks dat hij zijn rol als raadslid nog steeds met veel plezier vervulde moest hij constateren dat hij niet voldoende tijd had om zich 100% in te zetten voor de inwoners van Uden. Dit komt mede door zijn drukke baan en de studie die hij daarnaast volgt.
Lees verder
21 oktober 2018

Sandra Beckerman spreekt over klimaatrechtvaardigheid

Foto: SP

Op maandagavond 29 oktober komt SP-Tweede Kamerlid Dr. Sandra Beckerman naar Oss om te spreken over klimaatrechtvaardigheid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier