h

Nieuws uit 2009

17 december 2009

Spencer Zeegers benoemd tot lid in de Orde van de Zilveren Tomaat.

SpencerTijdens de algemene ledenvergadering van de SP heeft de afdeling Uden Spencer Zeegers benoemd als lid in de Orde van de Zilveren Tomaat. Dat gebeurde nadat de leden akkoord gingen met Spencer als lijsttrekker voor de SP en wel voor de achtste keer op rij. Voor zover de SP weet is dat niet eerder voorgekomen in ons land. Na een onvolledige opsomming van zijn kwaliteiten vervolgde de voorzitter met: “het heeft Hare…nee hoor, dat is een grapje.”

Lees verder
3 december 2009

Samenvatting algemene beschouwingen: ‘De voerman, het paard en de zweep’

“Het is maar wie er over de zweep praat, de voerman of het paard”, zo luidt een oud gezegde. De SP heeft dat als motto gekozen voor de algemene beschouwingen, omdat er soms grote tegenstellingen zijn tussen hoe B&W hun beleid beschrijven en hoe mensen dat in de praktijk ervaren.

Lees verder
3 december 2009

Handhaving in Uden

Omdat Nederland een dichtbevolkt land is hebben we een veelheid aan regels om ieders belangen te kunnen waarborgen. Als die regels overtreden worden moet er gecorrigeerd worden om naleving af te dwingen. Bij verkeersovertredingen ziet de politie hierop toe, maar in het geval van illegale bebouwing of bewoning wordt dit door de plaatselijke overheid, de gemeente dus, gedaan.

Lees verder
11 november 2009

De voerman, het paard en de zweep

B&W zegt samen met de Udense bevolking Uden vorm te willen geven! De beleving van de Udense bevolking is echter heel anders! Wat vooral opvalt is het ontbreken van voldoende investeringen in die Udense samenleving. Wat vooral opvalt is het ontbreken van een dialoog met die Udense samenleving. Wat vooral opvalt is dat verenigingen (van die Udense mensen) in de kou gezet worden. Waar blijft toch die echte betrokkenheid, die echte dialoog? Komt die pas als de gemeenteraaadsverkiezingen dichtbij komen?

Lees verder
4 november 2009

DEMONSTRATIE 65 blijft 65

De SP organiseert samen met de FNV demonstraties in Eindhoven (in het Klokgebouw), Deventer, Rotterdam en Assen. Dat is overal op zaterdag 21 november van 11.00 – 13.00 uur. Vanzelfsprekend zijn er toespraken en is er muziek. Het zou me niet verbazen als er ook SP tomatensoep is en andere zaken om de inwendige mens te versterken. Natuurlijk is het bedoeling dat er zoveel mogelijk SP’ers aanwezig zijn.

Lees verder
4 november 2009

Inzameling plastic afval

SP heeft t.b.v. de rondvraag van de Commissie AZ een aantal schriftelijke vragen ingediend t.a.v. de inzameling van plastic afval.

Lees verder

Pagina's

U bent hier