h

Nieuws uit 2004

10 november 2004

SP Uden spreekt haar afschuw uit over brand Bedir

Politie en brandweer houden er ernstig rekening mee dat de brand in de islamitische school in Uden dinsdagavond is aangestoken. De Bedir Islamitische Basisschool is door het vuur volledig verwoest. De politieke partijen traden op dezelfde avond nog naar buiten met een gezamenlijke verklaring waarin zij hun afschuw uitspraken omtrent deze laffe daad. Toegevoegd een woord van onze voorzitter en de fractie.

Lees verder
12 oktober 2004

Zieken blijven betalen voor de gezonden

Tineke Slagter zet de gevolgen van de No claim uiteen
Eerste Kamerlid, huisarts en oud-voorzitter Landelijke Huisartsen Verenigingen voor de SP, Tineke Slagter, was op dinsdag 12 oktober in Uden om de gevolgen van de No claim regeling nader uiteen te zetten.
Was zij 's-middags nog in Den Haag bij het aanbieden van ruim 60.000 handtekeningen tegen de invoer van No Claim - zoals verwacht schitterde minister Hoogervorst door afwezigheid, 's-avonds was ze dus in Uden.
De conclusie van deze bijeenkomst: zieken blijven betalen voor gezonden. Een verslag van onze voorzitter.

Lees verder
2 oktober 2004

Fotoverslag demonstratie tegen het kabinetsbeleid

Met ruim 200.000 mensen demonstreerde Nederland op twee oktober massaal tegen het beleid van het huidige kabinet. En hoewel de meeste actievoerders met de trein gingen, vertrok er ook een door de SP georganiseerde volle bus uit Uden en Veghel. Op bijgaande foto's onder andere de actievoerders voor het instappen. In Amsterdam liet de Udens-Veghelse delegatie zich goed horen en zien met het meegenomen actiemateriaal! Demonstranten bedankt!

Lees verder
8 juli 2004

Hondenbelasting in Uden is geldklopperij en dubbel betalen

De gemeente Uden is voornemens wederom hondenbelasting in te voeren wat om en nabij € 70.000 moet opleveren. Dat alle Udenaren inmiddels al een bijdrage betalen via de riool- en afvalstoffenheffing - de hondenbelasting werd in 1982 als regel afgeschaft - wordt gemakshalve maar vergeten. De reden: 'Omdat het kan,' aldus het onthutsende antwoord op de vraag van de SP naar het hoe-en-waarom in de gemeenteraad. Kortom: terug naar af, en pure geldklopperij. Fractievoorzitter Ton Emonds verklaart het één en ander nader.

Lees verder
8 juli 2004

SP Uden en de actie No claim, No way

Het uitkleden van het ziekenfondspakket was het begin, de NO CLAIM het vervolg en we zijn er nog niet. Zalm wil volgend jaar nog eens 400 miljoen bezuinigen op de zorg. Meer dan genoeg redenen om in actie te komen.

Lees verder
8 juli 2004

Actie helpt, veel klachten Essent opgelost

De snelle klachtenactie over Essent via telefoon en e-mail is een succes geworden. In korte tijd kwamen bijna 20 klachten binnen, variërend van onduidelijke, onbegrijpelijke of zelfs géén eindafrekening, onverklaarbare stijgingen, en het ongevraagd overzetten naar groene stroom.

Lees verder

Pagina's

U bent hier