h

Nieuws uit 2003

22 december 2003

Rood tegen woningnood - Jongeren staan letterlijk en figuurlijk in de kou

Onder het motto: 'Wij zijn boos en vieren kerstmis in een doos,' waren het de SP-jongeren van de afdeling Rood, die op ludieke wijze de aandacht wensten te vestigen op de woningnood in de gemeente Uden. Met ruim 5700 woningzoekenden en een wachttijd van gemiddeld 5 jaar dreigen zij immers de dupe te worden van een stagnerend woningbeleid. De weersomstandigheden deden daar nog eens een schepje bovenop. 'We staan figuurlijk en letterlijk in de kou,' onderschreven zij hun actie.

Lees verder
20 november 2003

SP-Brandbrief Wet Werk en Bijstand

De nieuwe Wet Werk en Bijstand, brengt nogal wat gevolgen met zich mee voor de Udense burgers die afhankelijk zijn van de Bijstand en de daarbij behorende minimaregelingen. De raad heeft tot op heden van het college echter nog niets mogen vernemen over het invoeringstraject, hoe de betrokken burgers te informeren, en hoe deze actief te betrekken bij het vormgeven van beleid. Formeel treedt de wet in werking op 1 januari 2004. 'College, het is inmiddels 5 voor twaalf, u heeft dus nog maar weinig tijd,' aldus de SP-fractie.

Lees verder
17 november 2003

SP succesvol tijdens begrotingsbehandeling

Hoewel de begroting weinig goeds beloofde, heeft de SP-fractie er toch het nodige uit kunnen slepen. De SP kwam met een groot aantal voorstellen, waarvan een deel door een meerderheid van de gemeenteraad werd overgenomen. Zo was er heel wat te doen inzake de 'tunnel' bij Ben van Dijk, maar ook de sociale woningbouw, cultuur en de raadsvergoedingen hadden de nodige aandacht van de SP-fractie. Echt tevreden is de fractie nog lang niet: ,,Er blijft nog heel wat te doen," verklaarde voorzitter Ton Emonds na afloop van de begrotingsbehandeling.

Lees verder
17 november 2003

Subsidie kleinschalige cultuurprojecten op een hellend vlak

Ondanks de eerdere belofte van het college om kleinschalige cultuurinitiatieven te blijven steunen, een afspraak die notabene is vastgelegd in de onlangs bepaalde cultuurnota, wenste hetzelfde college deze subsidies tijdens de begrotingsbehandeling resoluut te schrappen. Waar Markant mag rekenen op een extra ondersteuning van € 150.000, dreigen de meer bescheiden initiatieven - Theaterspoor vraagt € 8000 voor het komende jaar- het onderspit te delven. De SP-fractie, in samenwerking met het PvdA, gaf flink tegengas. CDA en Leefbaar Uden ondersteunden het voorstel van de SP om de aanvraag alsnog te honoreren. Theaterspoor is -in ieder geval voorlopig- gered.

Lees verder
5 november 2003

SP-fractie Uden pleit voor bouwbarometer

SP maakt zelf bouwbarometer

Lees verder
5 november 2003

SP-fractie Uden pleit voor bouwbarometer

SP tegen nog meer subsidie

Lees verder

Pagina's

U bent hier