h

Nieuws uit 2006

23 december 2006

Resultaat inzamelactie Voedselbank overtrof stoutste verwachtingen

Ruim € 26.000,- bijeengebracht

Lees verder
10 december 2006

Een interview met de Udense SP-fractievoorzitter Spencer Zeegers

Normaliter stellen wij als interviewers de eerste vraag, deze keer was onze gesprekspartner ons echter te vlug af met de simpele vraag:
'koffie?'
Voor ons zit een recentelijk grootvader geworden Spencer. Hij is zichtbaar trots op zijn kleinzoon Simon. 'Het is toch een aparte ervaring om naast vader nu ook "opa" te zijn. Hoewel een kleinkind je enorm dierbaar is, ligt de verantwoordelijkheid toch wat verder van je af. De zorgen rusten nu primair bij de ouders. Het is wél even wennen', zegt Spencer: 'goh, opa zeg...' De blijdschap straalt van hem af. Jan Gabriëls

Lees verder
10 december 2006

Dualisme en de Udense berenkuil: Raadslid Jan Verbruggen: 'dus alweer geen rotonde'

Jan VerbruggenIn de raadsvergadering van 12 oktober 2006 diende de SP-fractie een motie in om met onmiddellijke ingang te beginnen met de aanleg van de rotonde ter hoogte van de kruising Noordelijke Rondweg met de Nistelrodeseweg. In een eerder raadsbesluit, daterende uit 2005, was al besloten om deze rotonde aan te leggen, maar later, met instemming van een meerderheid van de raad, uitgesteld in verband met de ontwikkelingen omtrent de lokatie van het toekomstige ziekenhuis.

Lees verder
22 november 2006

'Als er ooit een kans heeft bestaan om een klapper te maken is het nu'

Op de terugweg van het congres van onze partij, kwamen Riet – mijn vrouw – en ik tot de conclusie dat het een mooi en bemoedigend congres was geweest.

Lees verder
11 oktober 2006

Huisvesting Voedselbank - Raadslid Wim Somers stelt vragen aan B en W

In het Brabants Dagblad van afgelopen zaterdag jl. las ik tot mijn grote verbazing dat de Voedselbank hun huisvesting in het Vrouwenactiviteiten Centrum stopgezet wordt. Dat een Voedselbank in Uden noodzakelijk is, zegt al genoeg. Genoeg dat mensen (men spreekt van 40 klanten) onvoldoende geld hebben om te voorzien in hun dagelijkse levensbehoeften.

Lees verder
2 oktober 2006

Voormalig SP-commissielid Line Janssen overleden

We kregen onlangs het trieste bericht dat Line Janssen na een hevige ziekteperiode is overleden. Line was in de periode 1998-2002 commissielid voor de SP in de raadscommissie Sociale Zaken en Volksgezondheid. Dat deed zij met verve: strijdbaar, charmant en met veel diepgang.

Lees verder

Pagina's

U bent hier