h

Nieuws uit 2012

22 december 2012

Voedselbank Uden

Na herhaaldelijk aandringen van de fracties van de SP en CDA heeft het College eindelijk ingezien dat er ook in Uden een voedselbank nodig is. Omdat er in Veghel al een goed functionerende voedselbank is, heeft Uden zich hierbij aangesloten en hanteert Uden dezelfde criteria als Veghel. De SP is blij dat inwoners die tussen wal en schip zijn geraakt zich kunnen melden voor tijdelijke noodhulp. Aanmelden voor een pakket kan door het versturen van een email met daarin kort de problematiek omschreven. Het emailadres is: voedselpakket@uden.nl

Lees verder
21 december 2012

ROEMER: tussen pieken en peilen

Zondag 23 december om 23:00 op Nederland 1 wordt de documentaire uitgezonden over de verkiezingscampagne van de SP. In deze documentaire wordt Emile gevolgd en krijgt de kijker een oprecht beeld van deze hectische periode.

Lees verder
2 december 2012

Schriftelijke vraag Brandenburgstraat

Brandenburgstraat 01Naar aanleiding van de herinrichting van de Brandenburgstraat hebben raadsleden Wim Somers en Marianne van Bergen schriftelijke vragen gesteld. Deze en andere schriftelijke vragen zijn te volgen via het Raadsinformatiesysteem (RIS) van de gemeente Uden. De vragen kunt u natuurlijk ook hier lezen.

Lees verder
31 oktober 2012

Algemene Beschouwingen

Wat zien we?
De ontwerpbegroting is –zoals altijd – aanleiding voor het houden van algemene beschouwingen. De verleiding is dan heel groot om ook bij die begroting en de gemeente te starten en dat als perspectief te nemen. Je stelt je dan vragen als: “Houden we een sluitende begroting?”, “Nu of op de lange termijn?”, “Gaan we effectief en efficiënt met gemeenschapsgeld om?”. De SP-fractie wil anders beginnen: wat zien we om ons heen? Waar zitten de mensen mee? Wat is nodig om dat aan te pakken? En dan tot slot: wat doet de gemeente(raad) daar nu mee of aan?

Lees verder
11 september 2012

VOOR ALLE ZEKERHEID NU SP

RoemerJe mag kiezen. Gaat Rutte door met steun van andere partijen? Dat betekent vier jaar keihard bezuinigen, de schuld neerleggen bij mensen die de crisis niet veroorzaakt hebben. Je kunt dat gevaar zo klein mogelijk maken. De SP zal Rutte niet aan een meerderheid helpen. Dat is zeker. Wij willen een sociale regering. Voorkom dat Rutte-rechts kan doorgaan, met steun van andere partijen. Neem het zekere voor het onzekere. Stem de SP in de regering. Om sociaal uit de crisis te komen. Een stem op de SP telt dit keer voor twee: je maakt sociaal regeren over links mogelijk en Rutte-2 onmogelijk. 12 september, historische kans. NU SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier