h

Nieuws van de afdeling

21 mei 2018

PROTESTEER TEGEN DE HUURVERHOGING AREA

Foto: SP
De afgelopen weken hebben wij naar aanleiding van de aanstaande huurverhoging bij een flink aantal huurders in Uden aangebeld. Daarbij hoorden wij veel actiebereidheid van bezorgde huurders.
Lees verder
1 mei 2018

Absurde huurverhoging voor huurders van Area

Area gaat per 1 juli voor bijna 5000 huishoudens de huur verhogen, soms wel tot 5.4%! Dit betekent voor veel mensen een verhoging van 200-300 euro per jaar. In het coalitieakkoord staat dat de lasten op hetzelfde niveau moet blijven, maar dit is nu alweer de 3e huurverhoging in 5 jaar tijd.

Lees verder
18 april 2018

SP-statenfractie kiest de Udense Maarten Everling als nieuwe fractievoorzitter

Foto: SP
Vanaf vrijdag 20 april zal Maarten Everling optreden als de nieuwe voorzitter van de negenkoppige SP-fractie in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Maarten Everling is 31 jaar, docent Engels aan ROC De Leijgraaf en woonachtig in Uden.
Lees verder
6 april 2018

Schandalig: werken onder minimumloon

Misschien leek het nog even of staatssecretaris van Ark op 27 maart een ongepaste 1 april-grap maakte toen ze aankondigde dat werkgevers binnenkort arbeidsgehandicapten onder het wettelijk minimumloon mogen gaan betalen. Helaas was dit niet het geval en worden deze plannen werkelijkheid.

Lees verder
30 maart 2018

Koninklijke onderscheiding voor onze raadsleden Wim en Jan

Foto: SP

Bij het afscheid van onze raadsleden Wim Somers en Jan Verbruggen ontvingen zij als dank voor resp. 20 en 13 jaar raadswerk de koninklijke onderscheiding: lid van de orde van Oranje Nasau

Lees verder
4 maart 2018

Gemeente moet (weer) betalen voor aangepaste auto

De Centrale Raad van Beroep heeft een inwoner van Uden in het gelijk gesteld in een conflict met de gemeente over de kosten van een aangepaste auto. Tot 2015 kreeg deze mevrouw de extra kosten voor de aanpassing vergoed, omdat zij geen gebruik kon maken van de regiotaxi. Na 2015 wilde de gemeente dat niet meer betalen, omdat een 'maatwerkvoorziening' volgens de gemeente nooit kan bestaan uit een financiële vergoeding.

Lees verder

Pagina's

U bent hier