h

Nieuws van de afdeling

16 maart 2019

Tijd voor taart!

Foto: Spencer Zeegers

Twee jaar lang voerde het bewonerscomité langs de HOV-route actie (Land van Ravensteinstraat-Kornetstraat-Hobostraat). En met succes! Onlangs stemde de voltallige gemeenteraad in met het ontwerp dat de bewoners zelf gemaakt hadden in plaats van het omstreden gemeentelijke ontwerp. Zo'n succes moet je natuurlijk vieren en daarom trakteerde de SP afgelopen zaterdag op een speciale taart met daarop de inmiddels beroemde gele actieposter "Reconstructie NIET zonder ons!"

Lees verder
26 februari 2019

De Eerlijke Klimaatmars Zondag 10 maart

Foto: SP

De klimaatmanifestatie vindt plaats op de Dam in Amsterdam en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De Eerlijke Klimaatmars wordt georganiseerd door de FNV samen met Milieudefensie, Greenpeace, DeGoedeZaak, de Woonbond en Oxfam Novib.

Lees verder
30 januari 2019

Uitnodiging: SP-voorzitter Ron Meyer op 21 februari in Uden

Foto: SP

Graag nodigen wij u uit voor een boeiende openbare avond op donderdag 21 februari aanstaande in Kunst en Co. Landelijk SP-voorzitter Ron Meyer zal dan Uden aandoen in zijn tour door het land. Tijdens deze openbare avond in Kunst & Co spreekt Meyer met u over de staat van de Nederlandse samenleving. Vorig jaar publiceerde Meyer met Grip een boek aan de hand van honderd gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders. 

Lees verder
2 december 2018

Ledenvergadering ivm Conceptprogramma Europeese verkiezingen

Foto: SP

Op 23 mei 2019 mogen we in Nederland stemmen voor onze vertegenwoordigers in het nieuwe Europees Parlement. Lang niet iedereen doet dat. Het vertrouwen in de EU neemt af. Veel mensen blijven daarom thuis en berusten erin dat Brussel tegenwoordig over zowat alles de baas speelt in Nederland. Maar dan blijft alles zoals het is. Die stemmen gaan verloren en niemand zal ze horen. Thuisblijven helpt dus niet. Je stem kan namelijk ook een breekijzer worden.

Lees verder
25 november 2018

Scholing Marxistische economie voor SP leden

Foto: SP
In samenwerking met het landelijke scholingsteam van de SP hebben we een avond georganiseerd over de marxistische economie.
Om te begrijpen wat er mis is met de huidige economie van winstdenken en marktwerking moeten we begrijpen waarom deze economie zo werkt.
Waarom maken bedrijven winst? En wanneer wordt winst diefstal van de werknemers die de arbeid verrichten?
Dit begrip is belangrijk omdat het huidige economische model geen natuurwet is. Het is een keuze die in de 19e eeuw ten tijde van de industrialisatie gemaakt is.
Een keuze die dus te veranderen is. 
Lees verder
7 november 2018

Algemene Beschouwingen 2018 : De makkelijke weg is niet altijd de beste…

We kijken terug op ruim een half jaar van de nieuwe raad en het nieuwe college. Tijdens de wethoudersverkiezingen stelden we vast dat deze coalitie voor de makkelijke weg kiest: bestaand – liberaal - beleid voortzetten. Die makkelijke weg is wat ons betreft diverse malen gebleken:  

Lees verder

Pagina's

U bent hier