h

Regenton voor sociale huurwoningen

30 oktober 2018

Regenton voor sociale huurwoningen

Foto: SP
Onlangs is gemeente Uden gestart met een kleine actie rond de aanschaf van een regenton. Een goed initiatief om een kleine wateropslag te realiseren in tuinen van woningen. Het bespaart drinkwater en ontlast riolen. Tot onze verbazing hoorden wij echter van enkele bewoners van Sieberg dat Area deze actie niet ondersteunt.
Wanneer zij vroegen om toestemming om regentonnen te plaatsen kregen zij als reactie:
“Helaas we geven geen toestemming om de bestaande HWA installatie aan te passen, als u desondanks toch een ton aanbrengt en aansluit bent u zelf verantwoordelijk voor het herstel van de installatie bij het verlaten van de woning.”
 
Dit vinden wij uitermate jammer. De actie is, terecht, groots aangekondigd door de gemeente, maar nu lijkt slechts de woningbezitter gebruik te kunnen maken hiervan en de (sociale) huurder grijpt ernaast. Wat de SP betreft is dit onwenselijk en onrechtvaardig. Daarbij strookt dit niet met het duurzaamheidsbeleid van Area.
 
Maarten Everling heef namens de Sp fractie hierover de volgende vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.
  • Heeft de gemeente Area Wonen geïnformeerd over deze actie en heeft er afstemming plaatsgevonden?
  • Bent u van mening dat sociale huurders in staat zouden moeten zijn om mee te kunnen doen met de actie?
  • Bent u bereid de sociale huurders in Uden te helpen en hen te helpen een regenton te kunnen plaatsen door Area te overtuigen van het belang van deze actie?

U bent hier