h

Schriftelijke vraag Brandenburgstraat

2 december 2012

Schriftelijke vraag Brandenburgstraat

Brandenburgstraat 01Naar aanleiding van de herinrichting van de Brandenburgstraat hebben raadsleden Wim Somers en Marianne van Bergen schriftelijke vragen gesteld. Deze en andere schriftelijke vragen zijn te volgen via het Raadsinformatiesysteem (RIS) van de gemeente Uden. De vragen kunt u natuurlijk ook hier lezen.

Renovatie Brandenburgstraat laat zeer veel te wensen over.
Nu de renovatie in de Brandenburgstraat bijna gereed is, is er veel ergernis bij de bewoners. Nee niet alleen blijft dit bij de bewoners alleen, ook de vuilophaaldienst onder ander ondervindt veel hinder. Afgelopen donderdag heeft de vuilophaaldienst een half uur stil gestaan omdat er weer een hachelijk situatie is ontstaan. De gemeente blijft volhouden dat de straat het tweede gedeelte ter hoogte van de huur en koopwoningen even breed is gebleven. Ook werd er niet geluisterd voor dat men aan de klus begon in de straat naar eventuele oplossingen van de bewoner.

Het plan zou op een goedkope wijze gewijzigd kunnen worden door aan beide zijde parkeerstroken te maken. De uitvoerder van de gemeente vertelde: het plan ligt er en het wordt niet meer gewijzigd. Nu zij de aardappelen gaar zoals men dat in de volksmond zegt. De straat is dusdanig smal dat de fietser van de fiets af moet als er een automobilist nadert. Dit is in geen acht en dertig jaar aan de orde geweest. Maar nu wordt het op je bord geschoven. Er is wel een bespreking geweest maar de wethouder vroeg waarom er om 30 sec voor twaalf aan de bel is getrokken. Nu is er ook verteld in dezelfde bijeenkomst dat er ook al om halfwaalf aan de bel was getrokken maar men dit waarschijnlijk niet voldoende vond. De eerste schades zijn al gevallen daar er twee autospiegels er af zijn gereden. De taxibus van moet bijna stapvoets door de straat om niets te raken. Nu is er nog geen sneeuw gevallen. Ik houd mijn hart vast. Kan de vuilophaaldienst wel zijn werk uitvoeren om het wekelijkse huisvuil op te halen bij sneeuwval?

Nee het moet gewenning worden aldus de heer Bouquet. Ofwel als het kalf verdronken is dempt men de put. Gemeente waarom luistert u niet direct? Zo kan het niet. De makers lopen ook met vragen, waarom zo?. Het had makkelijk anders gekund. Wij moeten het maar slikken. Nee gemeente u zult heel snel weer om de tafel moeten gaan zitten. Bij de een worden er wel concessies gedaan en bij de ander niet. Dit is ons gezien alarmerend en hachelijk. We hebben de foto's als bijlage bijgevoegd.

Vragen:
* Bent u op de hoogte van deze hachelijke situaties?
* Hoe komt het dat de inbreng van de omwonenden niet betrokken is bij herinrichting van de Brandenburgstraat?
* Geeft dit ook geen belemmeringen voor de hulpdiensten (Brandweer, Ambulance) in de Brandenburgstraat?
* Wat gaat u ondernemen zodat deze hachelijk situaties in de zeer nabije toekomst niet meer voortkomen in de Brandenburgstraat?
* Gaat u de herinrichting van de Brandenburgstraat herzien? Zo ja, doet u dit in nauw overleg met de omwonenden? Zo nee, welke argumenten heeft om deze hachelijke situatie voort te laten bestaan?

Wim Somers en Marianne van Bergen

U bent hier