h

Geslaagde Actie Ketting van Solidariteit

5 november 2011

Geslaagde Actie Ketting van Solidariteit

Laatste hantekeningVandaag stonden diverse SP-ers in het centrum om handtekeningen te verzamelen voor de Ketting van Solidariteit. Na een paar uurtjes waren alle handschoenen voorzien van een handtekening. Ook leverde de actie leuke reacties op van het passerende publiek.

De landelijke actie wordt gehouden omdat de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening onmenselijk en onwenselijk zijn. Van de huidige 90.000 medewerkers mogen er op termijn 30.000 overblijven. Volgens het kabinet moeten de overige 60.000 mensen een baan gaan zoeken op de reguliere arbeidsmarkt.

handschoenen 20111105Van deze 60.000 zullen er echter veel geen werk vinden. In plaats van een baan te krijgen in een beschermende werkomgeving zullen ze gedwongen thuis moeten blijven. Dit is onmenselijk, iedereen heeft recht om deel te nemen aan onze maatschappij. Ook de mensen waarvoor deelname niet vanzelfsprekend is en waarvoor we voorzieningen moeten treffen.

Het is ook onwenselijk omdat deze bezuiniging uiteindelijk een veelvoud aan kosten zal betekenen. Doordat mensen thuis zitten te verpieteren zullen ze een groter beroep doen op de zorg. Kleine problemen worden niet meer opgelost op het werk maar worden thuis grote problemen. handschoenen 20111105Vanaf het afkondigen van deze bezuinigingsplannen wijst de SP erop dat de negatieve gevolgen groter zullen zijn dan de opbrengst van de bezuiniging. Ook de IBN heeft een onderzoek laten uitvoeren waaruit deze stelling van de SP duidelijk blijkt te kloppen. De sociale werkvoorziening is meer dan een kostenpost. De sociale werkvoorziening heeft juist een positief rendement. U kunt het onderzoek hier zelf lezen: klik hier.

REAGEER

U bent hier