h

Zeelandsedijk

11 juli 2011

Zeelandsedijk

Op een door SP-raadslid Jan Verbruggen samen met CDA-raadslid Mirjam de Groot belegde informatieavond in de Schakel te Volkel bleek dat er een grote behoefte was aan meer informatie over de plannen voor de Zeelandsedijk. Zoʼn 45 ongeruste aanwezigen kregen door wethouder Delhez, ondersteund door een tweetal ambtenaren, uitgelegd wat de plannen betekenden en over welke termijn deze zouden worden uitgevoerd.

De aanleiding voor deze avond was de informatienota zoals wij die als raadsleden een poosje terug kregen aangereikt. De vragen die Mirjam de Groot en Jan Verbruggen hierover stelden leidden niet tot een bevredigend antwoord.

Als verbindingsweg tussen de dorpen Gemert en Boekel naar de regionale N273 en A50 komt er veel en ook zwaar verkeer over deze weg. Als gevolg van de opwaardering naar interlokale verbindingsroute wordt deze weg over een paar jaar door de gemeente overgedragen aan de provincie. Volgens de plannen moet de weg op den duur beschikken over vrijliggende fietspaden en een parallelweg voor het langzame verkeer om aan alle eisen te voldoen. In gesprekken met omwonenden merkten wij echter dat ze hiervan niet tot nauwelijks op de hoogte waren, maar wel erg graag meer wilden weten. Na enig aandringen kwam de wethouder tegemoet aan deze wens en kwam vergezeld van twee ambtenaren naar de Schakel. De presentatie van de plannen leidde tot veel vragen van de kant van de aanwezigen, o.a. de fietssuggestiestroken die als onveilig worden ervaren en ook het ontbreken van een goede oversteek op de twee kruisingen. Ook nu had de wethouder geen bevredigend antwoord op de gestelde vragen en zullen wij, samen met de omwonenden aan blijven dringen op een veilige maar ook duurzame oplossing.

REAGEER

U bent hier