h

Boekelsedijk 2: Hoogbouw 18 meter in sportpark

8 mei 2011

Boekelsedijk 2: Hoogbouw 18 meter in sportpark

De initiatiefgroep Herbestemming Boekelsedijk 2 (HB2) heeft de handschoen opgepakt tegen de plannen om een 18 meter hoge flat te bouwen in het sportpark. De activiteiten van deze initiatiefgroep zijn te volgen op hun site: www.sportparkflat18meternee.nl. Hier kunt u ook een poll invullen om aan te geven hoe u over deze hoogbouw denkt.

Door het bouwen van een 18 meter hoge flat op het sportpark verliest het sportpark een deel van zijn open karakter. Ook zullen de omliggende woningen te maken krijgen met veel schaduw van deze hoogbouw waardoor er op diverse terassen geen of nauwelijks zonlicht meer zal schijnen. De precieze impact van deze hoogbouwplannen is goed te zien op de website van de initiatiefgroep. Hier kunt u ook zien dat er veel mensen niet eens zijn met deze plannen. De initiatiefgroep heeft namelijk meer dan 600! bezwaren tegen de plannen ingediend en aangeboden aan de burgemeester.

De herbestemmingsplannen moeten nog door de gemeenteraad beoordeeld worden. Komende commissievergadering staat dit op de agenda. Als fractie zullen we in deze vergadering duidelijk maken hoe wij tegen deze hoogbouw aankijken. U kunt dit doen door de initiatiefgroep te steunen met het invullen van de poll.

U bent hier