h

Geslaagde avond Raad aan Zet

29 maart 2011

Geslaagde avond Raad aan Zet

raad aan zet Bij het aantreden van deze gemeenteraad heeft deze de wens geuit om eerder betrokken te zijn bij de besluitvorming. Ook wilde de raad vaker zelf thema's op de agenda zetten. Afgelopen dinsdagavond heeft er een eerste avond plaatsgevonden waarbij de raad inwoners heeft uitgenodigd om samen te praten over de gewenste voorzieningen in de eigen leefomgeving. De opkomst was goed, zeker gezien de concurrentie met het voetbal van het Nederlands Elftal. Als SP fractie bedanken we alle aanwezigen en zijn we blij met de gehoorde inbreng.

Voor de avond waren diverse stellingen gemaakt, over diverse onderwerpen. Van jongeren die in de buurt rondhangen tot wie betaald de aanpassingen in een eigen woning bij voldoende eigen geld. Onder iedere stelling stonden drie mogelijke oplossingen. Met deze stellingen en oplossingen konden de deelnemers aan de slag en aangeven hoe ze hier zelf over denken. De opzet van de avond zorgde voor verschillende groepjes in de publiekshal van het gemeentehuis waarin men levendig met elkaar van meningen wisselde.

Als raadslid was het mooi om te zien dat er bij verschillende burgers veel betrokkenheid is bij hun leefomgeving en bij hun medemensen. Als SP raadslid was het mooi om te zien dat veel burgers oplossingen aandragen die wij van harte kunnen ondersteunen, oplossingen die zo uit ons programma 2010-2014 zouden kunnen komen. Bij alle thema's kwam vaak terug dat mensen elkaar weer moeten kunnen ontmoeten. dat beleid gericht moet zijn op de buurt. Ook werd er aangeven dat er meer voorzieningen moeten komen voor jongeren zoals bijvoorbeeld trapveldjes, hiermee kunnen jongeren zich sportiever ontwikkelen en elkaar ook weer ontmoeten. Ook werd door de inwoners aangeven dat mensen graag willen dat ze ergens kunnen melden als ze misstanden in hun omgeving constateren. Bijvoorbeeld als buurtbewoners een oudere zien vereenzamen of een oudere zichzelf slechter zien verzorgen, ze dit ergens moeten kunnen melden zodat er voor deze oudere gezorgd kan worden.

Kortom het was een zeer geslaagde avond die smaakt naar meer.

U bent hier