h

SP-voorstel over raadsgeld afgewezen door te zwijgen...

10 mei 2010

SP-voorstel over raadsgeld afgewezen door te zwijgen...

In raadsvergadering van 15 april deed Wim Somers namens de SP het voorstel om de riante raadsvergoedingen terug te brengen naar het wettelijk minimum (- 20%). De argumenten daarvoor zijn eenvoudig: als de gemeente straks van de bevolking grote offers gaat vragen, is het logisch om zelf het goede voorbeeld te geven. In 2002 besloot de raad als een van de eerste dingen om de vergoeding in een klap naar 100% te brengen.

De verlaging naar het wettelijk minimum zou per jaar meer dan 100.000 euro opleveren en daarmee kun je heel wat mensen of organisaties die het moeilijk hebben helpen. Wim Somers had erg veel moeite gedaan om zijn voorstel goed te onderbouwen en hield een kort en krachtig betoog om nu als raad zelf een daad te stellen.

Het antwoord daarop van alle andere fracties was…zwijgen. Niemand zei iets voor of tegen het voorstel. Toen burgemeester Hellegers het voorstel in stemming bracht bleken ze allemaal tegen, behalve D66.

Somers sprak er na afloop schande van dat er geen discussie was en dat de fracties zich er zo gemakkelijk van af maakten. Maar ja, het ging over hun eigen portemonnee en daar moet je natuurlijk van af blijven…

U bent hier