h

Inzameling plastic afval

4 november 2009

Inzameling plastic afval

SP heeft t.b.v. de rondvraag van de Commissie AZ een aantal schriftelijke vragen ingediend t.a.v. de inzameling van plastic afval.

Hoewel er altijd mensen zullen zijn, die het inzamelen van plastic onzin vinden, is de SP blij dat het nu zover is in Uden

Zeker nu iedereen in het TV-programma ‘Eén Vandaag’ van vrijdag 30 oktober jl. heeft kunnen zien dat er een plastic eiland in de Stille Oceaan drijft, dat groter is dan Spanje en Frankrijk samen. En al de componenten, vaak giftig, waaruit het plastic is opgebouwd, komen vroeg of laat in de voedselketen terecht. De vervuiling is dus echt immens.

Ondanks het feit dat de inzameling een goede zaak is heeft de SP toch een paar vragen ingediend:

1. Plastic wordt op een andere dag ingezameld dan het andere afval, bovendien is het kaartje erg onduidelijk. Dit levert verwarring op en is niet uitnodigend om plastic te verzamelen. Een lijstje met straatnamen is beter. Komt er nog een lijstje met straatnamen?
2. De zakken zijn te klein voor een meerpersoonshuishouding. De hoeveelheid plastic blijkt immens te zijn. De zakken gaan kapot bij aandrukken, zeker als er hard plastic inzit, zoals koekjesverpakkingen. Wordt dit veranderd? Een kliko b.v.?
3. De zakken kunnen ook ingeleverd worden bij het afvalbrengstation in LOPIK! Is dat een serieuze opmerking? Kan de zak ook ingeleverd worden bij de milieustraat?

José Louwers, SP-raadslid

U bent hier