h

Europese verkiezingen, 4 juni 2009

19 mei 2009

Europese verkiezingen, 4 juni 2009

Op donderdag 4 juni a.s. zijn de Europese verkiezingen. U gaat toch zeker ook stemmen?
Voor veel mensen staat “Europa” ver van ons af, en toch is het dichterbij dan u denkt.

Veel Europese regels en wetten zijn in Nederland ingevoerd, ons land probeert zelfs het beste jongetje van de klas te zijn. Voordat Europese wetten zijn aangenomen, gelden ze al in ons land. De “Brusselse” bemoeizucht gaat ons vaak veel te ver. Eén voorbeeld: “Europa” is neoliberaal: alles willen ze overlaten aan de markt. Kijk wat er met Essent dreigt te gebeuren. Provinciale Staten stemmen in meerderheid tegen, weliswaar één stem meer, maar dat is wel een meerderheid. De werkgevers zijn tegen, het overgrote deel van de bevolking is tegen en toch gaan de gedeputeerden (zeg maar de wethouders van de Provincie) lobbyen voor verkoop. Dat is dus alles behalve democratisch.

De hele financiële crisis is mede veroorzaakt door die marktwerking. De SP is voor samenwerking met Europese (en andere) landen, maar een heleboel zaken kunnen we als zelfstandig land heel goed in eigen huis regelen.

Bent u het daarmee eens? Stem dan op de SP.

Binnenkort krijgt u de ZO krant in de bus, daar staat veel meer in over wat de SP in Brussel wil en niet wil. Dat lukt alleen als we meer zetels dan nu (twee) winnen en daar kunt u iets aan doen: maak gebruik van uw stemrecht en STEM SP !!! Help mee de gewenste 4 zetels te behalen.

Gemeenteraadsverkiezingen maart 2010.

Wij, SP afdeling Uden, willen graag van onze leden weten wat zij belangrijke onderwerpen vinden voor de raadsverkiezingen in maart 2010. Als jullie ideeën hebben over welke zaken zeker op de agenda moeten voor de gemeente Uden, laat het ons weten. Een telefoontje of mailtje is al voldoende. Als bestuur gaan we zelf ook actief willekeurige leden vragen. De komende maanden kunnen jullie een telefoontje verwachten met die vraag.

José Louwers, afdelingsvoorzitter.

U bent hier