h

Column SPeling: KERST-mis

11 februari 2009

Column SPeling: KERST-mis

“Vreest niet, ik ben het maar: uw aarts(b)engel SPeling”. Met deze bijbelse intro wil ik u echter niet opzadelen met een belegen eindejaarsverhaal.

Ook bespaar ik u de tigste eindejaars-analyse waarin komt vast te staan wie uw zuurverdiende spaarcentjes heeft doen ‘verdampen’, wat dit ook moge betekenen. ’t Feit blijft dat we met zijn allen weer een fijne poot zijn uitgedraaid waarvoor u en ik ons weer grandioos de
pokke-tyfus mogen werken.

Alle ontslagenen ten spijt weet ons kabinet tijdens hun langdurig kerstreces, wat zoiets is als de herdertjes lagen bij nachte…, … op zûn Ujes goooeeed zat, er weer de AOW-discussie uit te kramen ware het de geboorte van het kindeke Jezus zelve: ’t Komt elk jaar terug!

En daar weten ze in het geboorteland van J. te Nazareth, om met Deelder te spreken, ook aardig raad mee. Wederom vliegen duizend bommen en granaten als in een Kuifjestrip over Zijn kribbeke alwaar de SPreuk boven in de Kerststal: “Gloria in excelsis Deo” allang naar beneden is gekukeld om over de kerst-lijfspreuk: “Vrede op aarde aan de menschen van goeden wille”, maar helemaal te zwijgen.

Waarom blijven wij toch aldoor herhalen??? Mogelijk is het onze genetische coïtale bepaling tot bewegingsherhaling: Het is dan wel de kunst om niet onderop te liggen want dan wordt je toch mooi gen...d.

Voordat ik nu weer driekwart van de Ujese godsvruchtige katholische beweging over mij heen krijg: geenszins wil ik de stakkers in de oorlogsgebieden, of welke geloofsaanhanging dan ook, beledigen!

Zij hebben mijn diepste symphatie omdat ik het verdom om toe te geven aan al dit gekrakeel op hoog politiek niveau waar zij slechts als vleselijke gevechtspionnen worden ingezet!

Met mijn Kerst was dan ook niks mis: gezellig met buurtgenoten samengekomen; gelachen, gekust, kerstliederen gezongen en waardering voor elkander getoond; kortom de beste ingrediënten voor een super-nieuwjaarsoliebol om alle crisissen weer een jaar lang de baas te kunnen: op naar de volgende Kerstmis!

U bent hier