h

Ons goede advies heeft deze keer geen kleur!

4 december 2007

Ons goede advies heeft deze keer geen kleur!

Gedoe rondom loting van bouwkavels op Hoenderbos III

De Udense SP-fractie stuurde een brandbrief naar het college van B&W m.b.t. het gedoe rondom de loting van bouwkavels op Hoenderbos III. In diverse kranten en in het TV-programma Kassa is er aandacht geschonken aan deze 'vreemde' Udense loting. Het Udens weekblad van afgelopen maandag kopte: "Onwettige en oneerlijke loting nu wel bij Kassa'. De gemeente wil een puntensysteem hanteren dat, als zij deze lotingmethode toch doorzet, vrijwel zeker door de rechter naar de prullenbak verwezen zal worden.
Toegegeven de huidige wettelijke bepalingen zijn niet erg handig. De SP is overigens ook voor het bevorderen van doorstroming in de woningmarkt, alleen de wijze waarop zij dat wil is anders. Deze brief stuurden wij in de hoop om de ironische situatie te voorkomen dat starheid juist leidt tot minder doorstroming dan bedoeld. De vigerende wetgeving is immers niet door ons, noch door B&W verzonnen, maar we zitten er wel aan vast!
Ons goede advies heeft deze keer geen kleur! College van B&W zet uw trots opzij en kies een betere, rechtvaardige methode.
Dat is in ons aller belang. Het bespaart de gemeente Uden mogelijk ook jarenlang juridisch gedoe waar niemand op zit te wachten.

U kunt de volledige brief lezen door op de onderstaande link te klikken.

U bent hier