h

SP absolute winnaar campagnevoeren: Rondritten met zonnetrein groot succes!

6 februari 2006

SP absolute winnaar campagnevoeren: Rondritten met zonnetrein groot succes!

Afgelopen weekend heeft de SP-verkiezingskaravaan rondgetrokken door Uden (zaterdag, in en rond het centrum) en zondag door Volkel en Odiliapeel. Met de milieuvriendelijke zonnetrein is deze actie het absolute hoogtepunt geweest in de campagne van de SP Uden.

Volkel en Odiliapeel

Met dit bijzonder innovatieve voertuig wist het campagneteam veel mensen te bereiken. In Volkel en Odiliapeel stapten de teamleden meerdere malen uit en gingen letterlijk bij de mensen aan de deur om de SP-speerpunten kenbaar te maken. Dát werd bijzonder gewaardeerd: de SP komt naar de mensen toe! De SP-verkiezingskrant vond gretig aftrek en de verkiezingskaarten werden dankbaar in ontvangst genomen. In veel gevallen werd er een gemoedelijk praatje gehouden; het gaf wel enige vertraging, maar dat was méér dan de moeite waard.


Een van de stopplaatsen in Volkel (foto: Danny Feldmann)

Gebleken is dat ook in Volkel en Odiliapeel de SP veel sympathie geniet. Men is het huidige politieke klimaat in de gemeente 'hartstikke' beu. 'De politiek staat veel te ver af van de burger' was de meest gehoorde opmerking. De SP kan deze indruk bevestigen, want onze partij staat als geen andere zo dicht bij de burger. Dat bleek ook nu weer. Bij enkele adressen werd zelfs het gehele team, bestaande uit 14 SP'ers, uitgenodigd om 'op de koffie' te komen. Het is typerend voor de bewoners van Volkel en Odiliapeel van hoe gastvrij men daar is. De SP dankt hierbij dan ook de
inwoners van onze kerkdorpen voor de hartelijke ontvangst.

Uden

Op zaterdag trok de zonnetrein ook veel bekijks in het centrum van Uden. Aanvankelijk werden er 'rondjes' in en om het centrum gereden. Echter door de enorme verkeersdrukte werd de route ingekort tot de Julianastraat, Koopmanstraat en Kastanjeweg om vervolgens weer terug te keren naar de markt (tevens instapplaats). Ook de kinderen genoten met volle teugen van het gratis 'rondje centrum'. De 'snuupkes' en de 'lolliekes' werden met smaak verorberd.

Er werden veel vragen gesteld over hoe de zonnetrein zo makkelijk, geruisloos, gezellig en op een verkeersvriendelijke manier kon rijden. Als boodschap kon meegegeven worden dat de SP milieuvriendelijke, innovatieve ernergievormen/-bronnen ziet als hét middel om minder afhankelijk te kunnen zijn van fossiele brandstoffen. De brandstofprijzen rijzen de pan uit en het geld vloeit naar de multinationals en oliesjeiks die de energiemarkt in handen hebben.

De SP is er zich van bewust dat alternatieve, schone en stille energievormen in de nabije toekomst de reguliere brandstoffen zullen beconcurreren. Deze laatste zijn dé grootste vervuilers op aarde (kerosine, benzine, diesel, etc.). Het is dan ook noodzakelijk om aan dit punt zelfs tijdens en na de gemeenteraadsverkiezingen aandacht te besteden. De SP is dan ook dé partij van de toekomst! Aan ALLE milieuvriendelijke energievoorzieningen geeft de SP haar support; direct danwel indirect.

Onverantwoordelijk

Het is onverantwoordelijk om onze kinderen op te zadelen met de enorme vervuiling die we tot nu toe veroorzaakt hebben. Als het nuttige met het aangename verenigd wordt, dan zijn we immers op de goede weg; zelfs in economisch opzicht!

Wanneer u ons verkiezingsprogramma gelezen heeft (of nog kunt lezen, ook op deze site) dan zal blijken dat de SP nog meer veelzijdiger is. Zo staat het 'betaalbaar wonen' met stip op nummer één.

U bent hier