h

Mari Schraven behaalt zilver: Europees avontuur succesvol afgesloten

20 februari 2006

Mari Schraven behaalt zilver: Europees avontuur succesvol afgesloten

Vorige week berichtten wij u dat SP-sympathisant Mari Schraven naar de EK handboogschieten werd uitgezonden door de Nederlandse Handboog Bond. Mari is nu terug en niet met lege handen: een 'zilveren plak' voor deze sport in teamverband en een vijfde plaats in de individuele klasse!

Medaille
Zilver voor Oranje

Het compound team wist zich te plaatsen voor de finale en moest het opnemen tegen Ukraine. Een spannende wedstrijd waarbij uiteindelijk de winst naar Ukraine ging. 245 tegen 241. Het recurve team moest schieten voor een plaats in de halve finale. Spanje was een maatje te groot en Nederland weet zich niet te plaatsen en moet genoegen nemen met de 5e plaats. 227 tegen 214. Met veel nieuwe indrukken en ervaringen was het al met al een goede voorbereiding voor de zomer.

Deelnamekaart
Met o.a. dit 'document' is Mari zijn opmars begonnen voor de Olympische Spelen in 2008.

Dat de NHB bijzonder blij is met de behaalde resultaten van Oranje, blijkt wel als je de homepage van deze bond bezoekt. Een foto van Mari 'in actie' staat daarop afgebeeld. Wat echter weinigen weten is dat deze topper een van de beste handboogschutters is van Nederland, zoniet van de wereld. In een vorig bericht op deze site is vermeld dat Mari's prestaties te meten zijn met de 'gewone valide' handboogsporters. Zijn scores zijn nagenoeg evenredig met die van de wereldtop voor wat men verstaat onder de 'reguliere' handboogschutterij.

Het is bijzonder jammer dat de overheid en media daar geen aandacht voor hebben. En wat nog erger is: de gemeente Uden frustreert elke poging om tot een goede faciliteit voor het handboogschieten te komen. Er wordt bij elke vergunningaanvrage 'gemillimeterd' en vervolgens afgewezen. Het is daarom dat Mari uit moet wijken naar andere locaties om zijn niveau te kunnen handhaven c.q. te verbeteren.

Niettemin is het EK-indoor een grandioos succes geweest voor de Nederlandse handboogschutterij. Het toernooi in België werd afgesloten met een fantastisch feest, waarbij de burgemeesters van Antwerpen en Zandhoven en vele andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren.

De SP feliciteert hierbij Mari Schraven met het behalen van zijn zilveren medaille en is trots op hem!

Mari
Succes Mari!

U bent hier