h

Objectiviteit ver te zoeken - SP, afdeling Uden, verbolgen over “informatiepagina” Udens Weekblad

11 december 2005

Objectiviteit ver te zoeken - SP, afdeling Uden, verbolgen over “informatiepagina” Udens Weekblad

Sinds jaar en dag stoort de SP Uden zich in toenemende mate aan de berichtgeving op de infopagina van de gemeente Uden in het Udens Weekblad. Waarom? Deze pagina blijkt steeds meer “gekleurd” te zijn ten voordele van het CDA, Jong Uden, Leefbaar Uden. De informatiepagina is feitelijk bedoeld voor algemene nieuwsberichten welke het “Udense” aangaan. Nu de gemeenteraadsverkiezingen naderen, grijpt men betreffend “nieuws” ook aan om partijpolitieke propaganda uit te dragen. De coalitiepartijen geven zich aan de lopende band schouderklopjes van hoe goed hun beleid wel niet is.

“Dit is ontoelaatbaar omdat elke vorm van objectiviteit aan de lezer wordt onthouden”, zegt fractievoorzitter van de SP, Ton Emonds. Hij vervolgt: “Elke inwoner van de gemeente Uden betaalt mee aan deze aan deze vorm van sluikreclame en dat is pure misbruik van gemeenschapsgelden. De oppositiepartijen worden nauwelijks vernoemd; we worden gewoonweg doodgezwegen en dat terwijl wij de meest gezonde ideeën hebben en méér oog hebben voor de inwoners van Uden, Volkel en Odiliapeel dan welke andere partij dan ook.

De SP onderstreept de woorden van Ton en vindt het ronduit schandalig om middels het Udens Weekblad dergelijke berichten de wereld in te sturen. De SP vindt dit per definitie een ongelijke strijd en bovendien oneerlijk. Als je zó de media misbruikt, dan wordt elke bewoner van het Udens grondgebied zwaar tekort gedaan. Deze praktijken rieken naar indoctrinatie. “Zoals wij het zien, zo is het”, kan de lezer iedere week onder ogen krijgen, vaak geen idee hebbend van wat er achter deze informatie schuilt.

Wij weten wel beter en we zullen ALLES doen wat in ons vermogen ligt om de objectiviteit optimaal te maken. Uden heeft daar recht op. Het is dan ook de plicht van de verantwoordelijken om het publiek eerlijk te informeren.

Op korte zeer korte termijn zal de SP besprekingen gaan voeren om de nieuwspagina weer gewoon zwart-wit te krijgen: eerlijk, informatief, neutraal en gevrijwaard van welke politieke kleur dan ook. Dat is nu eenmaal de bedoeling van een informatiepagina in een regionale krant als het om algemeen gemeentelijk beleid/informatie gaat.

Ook hier gaat de SP voor eerlijkheid, openheid en solidariteit, met name naar de Udense bevolking toe, want nogmaals: dit is een GOED RECHT.

U bent hier