h

Peiling Udens Winkelend Publiek

23 mei 2005

Peiling Udens Winkelend Publiek

Op zaterdag 21 mei jl. was de SP aanwezig om het Udens publiek te vragen naar haar mening inzake de Europese Grondwet. Middels een eenvoudig stembiljet kon men een "ja" of een "nee" kenbaar maken. Ook werden er folders verstrekt.

Er namen 118 personen deel aan de enquête. En wat bleek?
"Ja", zei 14% van de deelnemers.
"Nee", zei maar liefst 85% en
1% wist het het (nog) niet.

Daarnaast hebben ook nog 32 mensen een voorspelling gedaan over hoe de uitslag in de gemeente Uden zal zijn op 1 juni. Slechts 2 mensen
voorspellen dat “JA” zal winnen. Alle anderen denken dat “NEE” wint. Die voorspelling varieert van 52% - 48% tot
88%- 12%. Degene die het dichtsbij de uiteindelijke uitslag zit, krijgt het boek “Hoe dan Jan?” van Jan Marijnissen.

De SP kijkt uit naar het Grondwetdebat op donderdag 26 mei om 19.30 u. in de Publiekshal van het gemeentehuis. Een CDA’er en een SP’er zullen de eerste aftrap voor een discussie geven.

De SP-medewerksters waren van 11.00 tot 15.00 uur aanwezig om geïnteresseerden te informeren.  Zoals bekend is de SP in haar volle omvang tegen de Grondwet zoals deze nu is geformuleerd. En hoewel het "ja-kamp" over een gigantisch budget beschikt om burgers te overtuigen van de "gruwelijke gevolgen" als er "nee" gestemd gaat worden in het landelijk referendum op 1 juni aanstaande, laat de Udense bevolking zich niet in verleiding brengen, getuige de uitslag van de "Poll".

Zo'n massaal NEE moet toch een indicatie zijn om duidelijk te maken dat in ieder geval de Udense bevolking zich niet in de luren laat leggen. Wij
willen alle belangstellenden in, en deelnemers aan de eerste serieuze Poll danken voor hun medewerking. Voorzover bekend heeft hiermee Uden de primeur waar het gaat om een werkelijk serieuze (voor-)stemming.

Klikhier als u
wilt weten wat er werkelijk gebeurt als u "ja" stemt.

U bent hier