h

SP Uden en de actie No claim, No way

8 juli 2004

SP Uden en de actie No claim, No way

Het uitkleden van het ziekenfondspakket was het begin, de NO CLAIM het vervolg en we zijn er nog niet. Zalm wil volgend jaar nog eens 400 miljoen bezuinigen op de zorg. Meer dan genoeg redenen om in actie te komen.

Oranje strandt in de halve finale van het Europees Kampioenschap voetbal. Nu kan ik wel zeggen dat ik niet van voetbal houd, maar toch heb ik gedeeltes van wedstrijden gezien en heb me daarbij verbaasd over het fanatisme van de fans. Het geweld dat Advocaat over zich heen kreeg na een verkeerde wissel was afschuwelijk en buiten alle proportie. Zelfs Balkenende bemoeide zich ermee. Waanzin ten top. Ook nieuws- en actualiteituitzendingen besteedden erg veel aandacht aan dat spelletje. Ik kon op die momenten alleen maar denken: ,,waarom maken de mensen zich niet druk over wezenlijke zaken?''

Actie No claim No way!Zoals de NO CLAIM in de zorg. Inmiddels liggen de actie kaarten bij de huisartsen en een paar tandartsen, andere tandartsen en fysiotherapeuten krijgen volgende week de actiekranten. Dus als je een bezoek brengt aan deze zorgverleners en je ziet geen NO CLAIMkaarten, vraag er dan naar. Laat merken dat je het niet eens bent met weer een bezuiniging in de zorg. Want was het uitkleden van het ziekenfondspakket het begin, met de NO CLAIM het vervolg en we zijn er nog niet. Zalm wil volgend jaar nog eens € 400 miljoen bezuinigen op de zorg. Meer dan genoeg redenen om in actie te komen.

Dus, teken de kaart en stuur hem op.Nog eenvoudiger is het om naar de landelijke site van de SP te surfen en via internet de kaart te tekenen. Gewoon doen!

José Louwers - Afdelingsvoorzitter SP Uden

U bent hier