h

Omslag 'koers' te zwaar voor CDA en Jong Uden: SP in de coalitie geen optie

23 april 2004

Omslag 'koers' te zwaar voor CDA en Jong Uden: SP in de coalitie geen optie

De gesprekken van afgelopen dinsdag inzake de mogelijkheden van een coalitievorming tussen het CDA, Jong Uden en eventuele partners, waaronder de SP, hebben ertoe geleid dat CDA en Jong Uden er de voorkeur aan geven verder te praten met Leefbaar Uden en de PvdA. Dit maakten de heren Nota en Bakermans, respectievelijk CDA en Jong Uden, bekend op vrijdag 23 april. Zij hadden als taak te informeren naar de standpunten van de diverse partijen om te komen tot een eventuele coalitie. Het 10 puntenprogramma van de SP blijkt daarmee fundamenteel te zwaar voor beide partijen om met de SP in zee te gaan.

De SP is er helder en duidelijk in: de vorming van een eventuele coalitie tussen CDA, Jong Uden en haar partij,is onlosmakelijk verbonden met een meer sociaal, democratischer en voortvarender beleid. 'Daarmee houdt onze partij vast aan haarbeleid zoals vastgesteld in het lokale programma. Kortom: het programma in de lijn zoals wij dat bij de verkiezingen hebben vastgesteld', aldus Spencer Zeegers. 'Dat de gewenste koersomslag fundamenteel te zwaar (b)lijkt voor CDA en Jong Uden, is jammer, maar dit is het beleid waar we voor staan. Als ze op zoek zijn naar een vervanger voor de VVD om VVD-beleid uit te voeren, hebben ze goed begrepen dat de SP zich daarvoor niet leent.'

De twee partijen, Leefbaar Uden en PvdA, zijn door CDA en Jong Uden uitgenodigd op woensdag 28 april voor een vervolggesprek.

De SP-Uden biedt u de mogelijkheid, rechtstreeks met haar - op informele basis, vragen et cetera te stellen na de sluiting van het politiek-cultureel café 'Bomen 'in' uit het Bos' om 17.00 uur in Zaal d'n Vorstenburgh te Uden.

Heeft u voor die tijd opmerkingen, vragen of suggesties - graag zelfs, mail ze ons dan toe!

U bent hier