h

Biemans gooit met modder - Maar de tunnel moet er komen!

20 april 2004

Biemans gooit met modder - Maar de tunnel moet er komen!

Wethouder Biemans (VVD) staat onder druk, hoge druk. Op de eerste plaats door de massale acties van bewoners rondom de Rondweg Noord die terecht het doorgaan van de tunnel eisen. Op de tweede plaats van de gemeenteraad die duidelijk heeft gemaakt dat er in ieder geval een ongelijkvloerse oplossing moet komen. Biemans' voorstel om de tunnel te schrappen lijkt dus bakzeil te halen. Dat is de boodschap, waar Biemans blijkbaar geen raad mee weet. En dus probeert hij de boodschapper onderuit te halen.

"Erg laag-bij-de-gronds wat Biemans nu laat zien", zegt Spencer Zeegers, het mikpunt van Biemans' moddergooipartij. "Het ergste is nog dat deze politieke spelletjes de aandacht afleiden van waar het om gaat: die tunnel moet er gewoon komen." Biemans beschuldigde deze week in het Brabants Dagblad ex-wethouder Zeegers van 'niets doen' en slecht nadenken. Onzinnige en leugenachtige beschuldigingen die meer over Biemans zeggen dan over Zeegers.

Indrukwekkende actie
Vorige week tijdens de commissievergadering hebben bewoners van de Maashorst, Uden-West, Bitswijk en Vijfhuis op indrukwekkende manier duidelijk gemaakt dat wat hen betreft de maat vol is. De tunnel waartoe de gemeenteraad besloten heeft moet er komen. Met honderden fietsers en een rij goed beargumenteerde toespraken maakten zij de Udense raadsleden duidelijk dat ze geen afstel dulden van het besluit om eindelijk een tunel aan te leggen. Duidelijk werd dat het bij de bewoners diep zit; ze voelden zich verraden als de udense politiek eenmaal genomen besluiten vanwege vermeend geldgebrek zou terugdraaien.

Commissie lijkt voorstel van Biemans af te wijzen.
De PvdA, Leefbaar Uden en de SP waren tijdens de discussie meteen duidelijk: het voorstel van B&W om de tunnel te schrappen moet van tafel en de gemeenteraad moet aan zijn besluit vasthouden. CDA en VVD wilden nog eens laten onderzoeken of er een andere ongelijkvloerse oplossing mogelijk is: een berenkuilconstructie. Als dat niet kan, willen ze (waarschijnlijk) alsnog de tunnel. Jong Uden ten slotte bleef wazig: ze waren wel 'voor veiligheid', maar durfen geen ja of nee te zeggen tegen een tunnel.

Maar we zijn er nog niet
Het definitieve besluit over het wel of niet schrappen van de tunnel valt pas op donderdag 24 april tijdens de raadsvergadering. Dan weten we of CDA en VVD vasthouden aan een ongelijkvloerse oplossing en ook in welk tempo ze klaar willen zijn. Want opnieuw een serie onderzoeken doen zorgt alleen maar voor vertraging, terwijl de aanleg van de A50 gestaag verder gaat. De SP vindt dat een tunnel of berenkuilconstructie klaar moet zijn vóór de A50 en de turborotonde bij Ben van Dijk in gebruik zijn. Daarom is het belangrijk dat er ook zoveel mogelijk mensen naar de raadsvergadering van 24 april komen!

Onze boodschap aan Biemans
De SP wijst de lafhartige en leugenachtige aanval van Biemans af en vindt dat hij eindelijk aan het werk moet: zorg dat de tunnel er komt. De veiligheid van fietsers en voetgangers, waaronder veel schoolkinderen moet voorop staan. Ook moet Biemans alles uit de kast halen om bij het Rijk en de Provincie geld te halen om de financiering rond te krijgen. In het uiterste geval moet de gemeente de tunnel helemaal zelf betalen; het geld daarvoor is er. Biemans moet stoppen met zijn spelletjes en met modder gooien, laat hem de schop maar in de grond zetten om de tunnel te graven!

Laat ook uw boodschap horen!
Het is belangrijk dat de Udense gemeenteraad ook van de mensen hoort wat ze vinden. Door uw aanwezigheid bij de openbare raadsvergadering van 24 april kunt u dat duidelijk maken. Kom ook!

donderdag 24 april
aanvang 19.30 uur
gemeentehuis

U bent hier