h

'Bomen in het bos mag niet doorgaan'

3 maart 2004

'Bomen in het bos mag niet doorgaan'

Tot grote woede en verbazing van het dagelijks bestuur van de SP heeft Naat Piek besloten dat het politiek-culturele café 'Bomen in het bos' niet door mag gaan. Als reden geeft de bestuursvoorzitter van Naat Piek op dat enkele sponsors van Naat Piek gedreigd hebben met het intrekken van hun sponsorgeld als het politiek-cultureel café door zou gaan. 'Niet doorgaan levert ons minder schade op dan wel doorgaan', liet Naat Piek-voorzitter Ton de Vrieze telefonisch weten aan Spencer Zeegers, medeorganisator van het café.

De mededeling dat 'Bomen in het bos' niet door mag gaan kwam vier dagen vóór de geplande datum en daarmee veel te laat om nog uit te wijken naar een andere locatie. 'Schandalig dat Naat Piek zich zo lafhartig opstelt onder druk van enkele sponsoren; bovendien heeft de SP geen dubbeltje sponsorgeld nodig, wij betalen alles zelf,' aldus Spencer Zeegers. Het dagelijks bestuur van de SP vindt de handelwijze van Naat Piek zeer onfatsoenlijk tegenover de vele mensen die van plan waren te komen en in het bijzonder tegenover de gasten die medewerking hadden toegezegd.

'Bomen in het bos' zou op zondagmiddag 7 maart om 16.00 uur plaatsvinden met als gasten onder andere thuiszorgdirecteur Inge Fleischeuer, belangenbehartigster Jopie Verhoeven, kamerlid Agnes Kant, columnist Leo Steenbakkers, de muziekgroep PuuR en het cabaretduo Heesters & De Laat. Zij zijn intussen allemaal afgebeld en hebben hun teleurstelling en verbazing uitgesproken, ook gelet op de vele voorbereidingstijd.

Sponsoring en cultuur vormen een slecht huwelijk, zegt de SP al lange tijd.Het schrappen van 'Bomen in het bos' is daar een navrant voorbeeld van.Bedrijven met geld bepalen op deze manier de inhoud van zowel een aantrekkelijk politiek debat als de inhoud van cultuuruitingen.

Het dagelijks bestuur van de SP beraadt zich op stappen tegen het bestuur van Naat Piek, omdat de SP door dit besluit schade lijdt, zowel financieel als immaterieel. Daarnaast wil de SP op korte termijn op zoek naar een andere en betrouwbare locatie om het initiatief voor een politiek-cultureel café vorm te geven.

U bent hier