h

Bemoedigende reacties

30 maart 2002

Bemoedigende reacties

De tegenvallende stembusuitslag was voor veel mensen reden om direct contact te zoeken met SP-kandidaten. Telefoontjes, brieven en zelfs bloemen kwamen binnen om de SP een hart onder de riem te steken. "Vooral doorgaan"; "Dit is tijdelijk"; "Over vier jaar pakken we ze weer terug", "Laat je niet uit het veld slaan", zijn enkele van die hartverwarmende reacties.

Opvallend was ook de reactie van Jong Uden-lijsttrekker Marnix Bakermans: "De SP wordt wel erg hard gestraft", zei hij spontaan op de uitslagenavond. PvdA-lijsttrekker Marian Servaas roemde de goede samenwerking met de SP in de afgelopen vier jaar. Bij veel gemeentemedewerkers heerste onbegrip. "Hoe kan dit, terwijl jullie zo je best gedaan hebben", werd op donderdag veel gehoord in het gemeentehuis.

Enige uitzondering vormde VVD-voorzitter Salome die via de pers liet weten "blij te zijn met het verlies van de SP". Is dat de manier om het VVD-verlies bot te vieren, meneer Salome?

Na afloop van de uitslagenavond zaten vele actieve SP'ers bij elkaar om na te praten. De sfeer was ondanks alles goed en de vastberadenheid om door te gaan erg hoog.

U bent hier