h

Speeltuin Nonnenveld

5 oktober 2016

Speeltuin Nonnenveld

Foto: SP

Afgelopen week is er op het Nonnenveld een speeltuin geopend waar voorheen een Jeu-de-boulesbaan lag.

Normaal geen nieuws om op onze website te zetten maar we maken deze keer graag een uitzondering.

Deze speeltuin is vooral tot stand gekomen door het initiatief van de buurtbewoners. Een bewoonster met jonge dochter vond dat de verpauperde Jeu-de-boulesbaan beter een speeltuin kon worden. Om dit voor elkaar te krijgen is ze de buurt langsgegaan om handtekeningen te verzamelen. De buurtbewoners steunde het verzoek massaal. Samen met de ingezamelde handtekeningen is er een brief gestuurd naar ons college met het verzoek om de Jeu-de-boulsbaan te veranderen in een speeltuin.

Je zou verwachten dat ons college een gat in de lucht zou springen met zo veel burgerinitiatief. Maar niets is minder waar. Het bleef stil en er kwam geen enkele reactie uit het gemeentehuis.

Ons raadslid Wim Somers raakte met een van de initiatiefnemers aan de praat en kreeg de situatie uitgelegd. Met een kopie van de brief en lijst met handtekeningen is Wim naar de verantwoordelijke wethouder Tuithof gegaan. Het college zou tenminste een reactie kunnen sturen maar beter zou het zijn als ze het verzoek zouden oppakken.

Na Wim zijn bezoek stuurde het college een ontvangstbevestiging van de brief, maar geen inhoudelijke reactie, ook niet na lang wachten.

Gelukkig is Wim een volhouder. Dus weer contact met de wethouder. Ook maar meteen aangegeven vanuit welk potje dit eventueel betaald kon worden. En duidelijk gemaakt dat wij het als SP toch erg zouden waarderen als initiatieven van inwoners beloond worden.

Het contact was niet voor niets, want uiteindelijk is de speeltuin er gekomen voor de kinderen in de buurt van het Nonnenveld.

Het is jammer dat goede initiatieven pas worden opgepakt als er een politieke partij langkomt. Want het verdiend alle medewerking vanuit de gemeente als buurten met initiatieven komen om hun eigen leefomgeving beter te maken.

De speeltuin is op een leuke manier in gebruik genomen. Een bijeenkomst van de vele buurtbewoners en de kinderen natuurlijk. Daarnaast een BBQ. Wim was gevraagd om de officiele opening te verrichten. "Het is een groot goed om te zien en te ervaren hoeveel samenhorigheid er in de buurt is. Men kent elkaar, spreekt elkaar aan, helpt elkaar. Een schoolvoorbeeld van burgerparticipatie" aldus Wim.

U bent hier