h

Slappe woningbouwplannenDit College is niet 'daadkrachtiger'

31 oktober 2002

Slappe woningbouwplannenDit College is niet 'daadkrachtiger'

In de vorige raadsperiode hadden Jong Uden en vooral de VVD de mond vol over de woningbouw. Geen moment ging er voorbij of ze hadden kritiek op het toenmalige CDA-SP-PvdA-college. Zonder rekening te houden met het 'wilde' bouwen half jaren '90 waardoor de Provincie Uden fors afremde tussen 1998 en 2002. Het zou allemaal veel beter en daadkrachtiger gaan als de VVD en Jong Uden in het College zouden komen.

De CDA-VVD-Jong Uden-coalitie is nu ruim een half jaar aan het werk. En pas op 31 oktober kwamen de woningbouwplannen aan de orde in de gemeenteraad. Hoezo daadkracht, vroeg de SP-fractie zich af? Want de plannen waren helemaal niet anders dan de plannen die het vorige college al voorbereid had. Sterker nog, het nieuwe college had in de plannen niet eens duidelijk kunnen maken wanneer de geplande huizen opgeleverd worden.

Nog erger werd het toen bleek dat er niet tot nauwelijks rekening was gehouden met geschikte woningen voor ouderen of mensen met een handicap. Evenmin werd duidelijk waar en wanneer de honderden noodzakelijke betaalbare (huurwoningen) moeten komen. Met al die zaken had het vorige College in het Woonplan wél rekening gehouden.

De coalitie van CDA, VVD en Jong Uden tooit zich graag met de woorden 'visie en daadkracht. Van visie blijkt niets in de woningbouwplannen. En de daadkracht uit zich vooral in 'daadkrachtig niets doen', zoals SP-fractievoorzitter Ton Emonds al enkele keren tegen het College moest zeggen. De grote mond van de Jong Uden- en VVD-fractie is ook aardig stilgevallen…

U bent hier