h

VVD schuwt zelfs liegen niet...

8 juni 2002

VVD schuwt zelfs liegen niet...

In verkiezingstijd wordt van alles geroepen door de meeste politieke partijen. De VVD in Uden maakt het wel heel erg bont: zelfs liegen hoort bij hun munitie.

VVD-lijsttrekker Biemans loog in het debat in de Pul al over het geld voor de inhaalslag ruimtelijke ordening. Hij beschuldigde het huidige CDA-SP-PvdA-college ervan dat al het geld op was, zonder dat er iets bereikt was. Allebei onwaar, want het geld is niet op en een groot deel ervan de achterstand is weggewerkt.

Nog bonter maakte Biemans het door in het Brabants Dagblad te beweren dat de SP doet aan 'potverteren'. Biemans is zeker vergeten dat het vorige college mét VVD een 'erfenis' naliet van 3 miljoen tekort...
Het huidige college heeft dat tekort netjes weggewerkt en de gemeente financieel gezond gemaakt, met zelfs een overschot op de begroting.

Maar het toppunt bereikte Biemans door tijdens het debat in Markant te
roepen dat de SP helemaal niet sociaal was, omdat dit College minder geld uitgegeven zou hebben aan de WVG! Echt een leugen, omdat het budget van de WVG met maar liefst één miljoen gulden uit de algemene middelen verhoogd is. Reden hiervoor was het gegroeide aantal WVG-gerechtigden.

De VVD heeft de laatste vier jaar vooral oppositie gevoerd door geweldig
hard te schreeuwen en nauwelijks tot geen alternatieven aan te dragen. Als klap op de vuurpijl komen daar nu zelfs halve waarheden en leugens bovenop. Als je zo verkiezingen wilt winnen, val je wel heel hard door de mand...

U bent hier