h

Ruim 400 handtekeningen tegen JSF in centrum Uden

30 maart 2002

Ruim 400 handtekeningen tegen JSF in centrum Uden

Een SP-team verzamelde op zaterdag 30 maart in korte tijd ruim 400 handtekeningen tegen de aanschaf van de Joint Strike Fighter in het centrum van Uden. De dag ervoor had SP-kamerlid Harrie van Bommel een ludieke actie bij de poort van de Vliegbasis Volkel.

Terwijl in Den Haag een grote manifestatie plaatsvond, konden bezoekers van het Udense winkelcentrum ook in Uden hun protest uiten door het zetten van een handtekening. Hoewel er ook mensen waren die de SP-ers voorbijliepen, waren er veel enthousiaste reacties. 'Natuurlijk teken ik tegen die verspilling' of 'Dat geld kan veel beter naar de zorg' , waren enkele veelgehoorde reacties.

In korte tijd kwamen er 415 handtekeningen binnen, een prima resultaat. De lijsten zijn al naar Den Haag, waar ze op twee april worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Daar twijfelt met name de PvdA en als die hun twijfel omzetten in een duidelijk nee, wordt het regeringsplan verworpen. Elders op de landelijke SP-site kunt u meer lezen over de activiteiten tegen de aankoop van de Joint Strike Fighter, onder andere over de poortactie van Harrie van Bommel.

Krista van Velzen en Harrie van Bommel praten in op luchtmachtpersoneel

U bent hier