h

ROOD Uden

ROOD Uden is de jongerenafdeling van SP Uden. De ROOD jongeren stellen misstanden aan de orde en voeren hiertegen actie.

20 juni 2013

ROOD START ONDERZOEK HUURWONINGEN UDEN

ROOD is een onderzoek gestart naar de huurwoningen in Uden. Aanleiding voor dit onderzoek zijn de verhalen van jongeren dat er nauwelijks betaalbare huurwoningen beschikbaar zijn voor jongeren in Uden. Start van het onderzoek is een korte enquête om een beeld te krijgen wat er speelt op de huurmarkt in Uden. Zaterdag 29 juni staat ROOD o.a. met deze enquête in het centrum van Uden. De enquête wordt ook huis-aan-huis verspreid en kan hier online worden ingevuld.

Lees verder
2 maart 2013

ROOD naar VMBO

ROOD, de jongerenafdeling van de SP, gaat maandag 4 maart verder met hun actie tegen het afschaffen van de studiebeurs. Na een succesvolle start op de "Rooie School" gaan de jongeren nu verder op het VMBO.

Lees verder
18 februari 2013

ROOD actie

Vandaag hebben de Udense ROOD jongeren actie gevoerd voor het behoud van de studiebeurs. Door de kabinetsplannen worden toekomstige studenten opgezadeld met een veel te grote studieschuld. Leerlingen van de Rooie School konden zich ook uitspreken tegen deze plannen door, samen met hun toekomstige studieschuld, op de foto te gaan. Foto's van deze actie komen op de Facebook pagina van ROOD Uden.

Lees verder
5 februari 2013

ROOD jongeren aan het werk

ROODDe ROOD jongeren waren bijeen in het SP pand aan de Elisabethstraat om een actie voor te bereiden. Volgens de berichten moet er eerst nog e.e.a. geknutseld worden waarna deze groep hun eerste actie gaat voeren. We wachten vol spanning af...

Lees verder
25 januari 2013

Geslaagde ROOD avond

ROOD 01Afgelopen woensdag heeft ROOD Uden een succesvolle bijeenkomst georganiseerd voor jongeren in Uden. Bij deze bijeenkomst in de Pul waren meer dan 10 jongeren aanwezig. De jongeren hebben samen afgesproken een vervolg te geven aan deze bijeenkomst en samen in actie te komen tegen plannen die slecht uitpakken voor jongeren. Woensdag 30 januari om 20:00 uur komt deze groep weer bij elkaar in het SP pand aan de Elisabethstraat 21 om hun eerste actie voor te bereiden.

Lees verder
15 januari 2013

ROOD informatieavond in de pul

Woensdag 23 januari van 20:00 tot 22:00 organiseert de SP een informatieavond over ROOD (jong in de SP). ROOD is de meest actieve jongerenafdeling van Nederland en de juiste partij om je bij aan te sluiten als je het niet eens bent met de kabinetsplannen en wilt strijden voor een beter Nederland voor jong (en oud).

Lees verder
24 september 2011

DOE EFFE SOCIAAL

24 december 2010

ROOD veghel

ROOD Uden is blij met de aangekondigde terugkeer van ROOD Veghel. Jongeren worden in onze regio en in Nederland te vaak vergeten of als sluitpost in de begroting gebruikt. We wensen ROOD Veghel veel succes met de oprichting.

Lees verder
25 november 2010

ROOD Uden maakt een vuist tegen de forse bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking!

Rood voert komende zaterdag actie, we delen flyers uit voor de campagne ‘Armoede Werkt Niet’. Met deze actie sluit de Udense ROOD-afdeling zich aan bij het landelijk verzet tegen de regeringsplannen om de WAJONG af te schaffen en tienduizenden banen in de WSW te schrappen.

Lees verder

U bent hier